Oplæg

Konferencen bød på afvekslende og inspirerende foredrag med danske og internationale eksperter på området.
 
 
Dr. Rienk Prins: Increasing challenge in many West EU countries: Labour market (re)integration of the most disadvantaged.

Dr. Rienk Prins er uddannet sociolog og arbejdede indtil januar 2014 som seniorforsker og konsulent hos Astri Research and Consultancy Group i Leiden, Holland. Han har koordineret flere tværnationale undersøgelser omkring arbejdsmarkedsintegration og social sikkerhed. Dr. Prins er stadig tilknyttet universitetet i Utrecht som lektor. Han har publiceret forskningsartikler i både hollandske og internationale tidsskrifter. Senest har dr. Prins bidraget til udarbejdelsen af to internationale bøger om sygdom- og pensionspolitik.


 
Philip de Jong: A Dutch Miracle? How the Dutch turned bad disability policy into good policy
 
Philip de Jong er professor i økonometri hos Amsterdam Universitet (UvA), og partner i APE, der er et forsknings- og konsulentfirma baseret i Haag. Philip de Jong har forfattet en række publikationer om emner som de mikro-økonomiske og politiske aspekter af sociale velfærdsprogrammer. APE servicerer den offentlige sektor og har specialiseret sig i kvalitative og økonometriske evalueringsstudier. Philip de Jong fungerer derudover også som konsulent for internationale organisationer såsom Verdensbanken, OECD og udenlandske regeringer.


 
Christopher Prinz: Strengths and weaknesses in Danish policies: Lessons from OECD’s Mental Health and Work review
 
Christopher Prinz er seniorforsker ved OECD i afdelingen ”Employment Analysis and Policy Division” og er leder af OECD’s ”Mental Health and Work” review team. Christopher Prinz blev tilknyttet OECD i begyndelsen af 2000 og har i sin tid i OECD været leder af ”Organisation on sickness and disability policies for the working-age population”. Han er østriger og har en kandidat i statistik og ph.d. i demografi fra Universitetet i Wien.Jan HøgelundHandicap og beskæftigelse. Et litteraturstudie
 
Jan Høgelund er seniorforsker på SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Han er uddannet økonom fra København Universitet (1990) og har en ph.d. fra Roskilde Universitet (2000). Jan forsker i langvarigt sygefravær, handicap og arbejdsmarkedet. Han har bl.a. undersøgt beskæftigelseseffekterne af delvise raskmeldinger, sygefraværsopfølgningssamtaler og af tilpasninger af sygemeldtes arbejdsforhold.

 
 
Miles Rinaldi: Individual Placement and Support (IPS)
 
Miles Rinaldi er Head of Recovery and Social Inclusion at South West London & St. George’s Mental Health NHS Trust. Igennem sit arbejde med mental sundhed har han været med til at etablere formidling af arbejde til folk med psykiske problemer, så de kan finde et arbejde. I en tidligere rolle har Rinaldi koordineret og evalueret et selvhjælps træningsprogram for folk med bipolære lidelser i London. I den seneste tid har Rinaldi arbejdet med at implementere recovery fokuserede praksisser i NHS Trust.
 
Se oplæggene fra konferencen her
 
  
 
 
 
Dr. Rienk Prins
 
 
 
 
 
Philip de Jong
 
 
 
 
 
Christopher Prinz
 
 
 
 
Jan Høgelund
 
 
 
Miles Rinaldi
Videns- og dokumentationscenter | Nygade 4, 7400 Herning  | Tlf.: 9722 3064